Tapahtuman oletuskuva

Ristiriidasta ratkaisuun tunneälykkäästi, hyvinvointijohtamisen webinaarisarja 2024

4.9.2024 14:00

Tämä kaksiosainen webinaari on osa Etelä-Suomen ja Lapin aluehallintoviraston yhteistyössä järjestämää hyvinvointijohtamisen webinaarisarjaa, joka on alkanut keväällä 2024. Syksyn webinaareja on suunniteltu kevään webinaarien palautteiden ja toiveiden pohjalta. Muut webinaarit löydät kootusti alhaalta. 

Ensimmäinen webinaari kuljettaa ristiriidan määrittelyyn ja tutustuttaa työyhteisön yleisimpiin ristiriitoihin. Webinaarissa käsitellään haitallisen ja hyödyllisen ristiriidan eroa ja määritellään mitä tunneälyllä oikein tarkoitetaan ja kuinka tunteet sisältyvät ristiriitoihin. Toisessa osiossa keskitytään tunneälykkääsen ristiriidan ratkaisuun tarkastellen avoimen vuorovaikutuksen, palautekulttuurin ja oikean kohtaamisen merkitystä ristiriidan ratkaisuun.  Webinaari tarjoilee joitain vinkkejä yleisimpien ristiriitojen ratkaisuun.

Ristiriitatilanteiden ymmärtäminen, havaitseminen ja selvittäminen on merkittävä osa esihenkilön työtä ja osaamista. Jopa viidennes esihenkilön työajasta voi kulua konfliktien ratkaisemiseen ja käsittelyyn. Ristiriitojen ehkäisyn ja hallinnan oppii käytännön tilanteissa ja kokemuksen kautta. Webinaarista osallistujat saavat tukea arkisiin haasteisiin käsitellyn teorian lisäksi pohtimalla, arvioimalla ja työstämällä omaa toimintaa. Webinaarin oppeja voi hyödyntää osin sellaisenaan myös auttaessa lapsia ja nuoria ratkomaan ristiriitatilanteita. 

Ristiriitojen ratkaiseminen ja turhien ristiriitatilanteiden välttäminen vaikuttavat työyhteisön ja koko oppilaitoksen psykologiseen turvallisuuteen ja sitä kautta lisäävät hyvinvointia niin aikuisten kuin lasten ja nuorten keskuudessa.

Kohderyhmä

Webinaari on suunnattu erityisesti rehtoreille ja esihenkilöille perusopetuksessa ja toisella asteella sekä sivistystoimenjohtajille. Koulutus sopii myös varhaiskasvatuksen esihenkilöille ja muille aiheesta kiinnostuneille. 

Ohjelma

ti 4.9. klo 14-15.30
  • hyödylliset ja haitalliset ristiriidat
  • työyhteisöjen yleisimmät ristiriitatilanteet
  • Tunneäly ja tunneälykäs työyhteisö
  • ristiriidat ja tunteet
ti 11.9. klo 14-15.30
  • tunneälykkään työyhteisön ketteryys ristiriitojen ratkaisussa
  • oikea kohtaaminen ja palautekulttuuri osana ristiriidan ratkaisua
  • vinkkejä yleisimpiin ristiriitatilanteisiin
  • ristiriita ja erilaiset ihmiset

Kouluttaja

Kouluttajana toimii tunneälykkään arkijohtamisen, työyhteisötoiminnan ja asiakaspalvelun valmentaja Tea Klinga, Johtakee Oy. Tean tavoitteena on parantaa suomalaista työelämää tunneälyn, ilon, jaksamisen, vahvuuksien ja onnistumisten huomioinnin sekä elinikäisen oppimisen kautta.

tea-klinga.jpg

Muut tiedot

Tilaisuus on maksuton. Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Lisätietoja

Outi Savolainen, outi.savolainen@avi.fi, p. 0295 017 380

Ann-Christin Mitts, ann-christin.mitts@avi.fi, 0295 016 168

Hyvinvointijohtamisen webinaarisarja, syksy 2024

Alla olevat webinaarit toimivat myös erillisinä, joten voit osallistua niihin myös yksittäin. 

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy
Määrä

Etätapahtuman ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy 4.9.2024 10:00

Määrä:


Paikkoja jäljellä

Ilmoittautuminen: 179 kpl jäljellä (/200)

Ajankohta

Alkaa:   4.9.2024 14:00
Päättyy:   11.9.2024 15:30