Tapahtuman oletuskuva

Koulun yhteisöllisen vuorovaikutuskulttuurin kehittäminen ja johtaminen

10.4.2024 14:00

Tämä webinaari on osa Etelä-Suomen ja Lapin aluehallintoviraston yhteistyössä järjestämää hyvinvointijohtamisen webinaarisarjaa. Webinaarisarjassa on yhteensä kuusi webinaaria, joihin voi osallistua yksittäin. 

Ohjelma

Positiivinen ja yhteisöllinen vuorovaikutuskulttuuri tukee sekä oppilaiden että opettajien ja koko koulun henkilökunnan hyvinvointia. Koulutuksessa syvennytään kouluyhteisön ihmissuhteiden ja vuorovaikutuskulttuurin vahvistamisen menetelmiin. Koulutuksessa keskitytään ymmärtämään erityisesti positiivisen ja kannustavan vuorovaikutusilmapiirin johtamisen sekä kehittämisen teoreettinen ja käytännöllinen ulottuvuus.

Koulutuksessa perehdytään rakentavan vuorovaikutuksen teoriaan (Avola ja Pentikäinen 2019)  ja käsitellään viiden tutkitusti yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia edistävän vuorovaikutustaidon (kuuntelun, kiinnostuksen, kunnioituksen, kysymisen ja kannustuksen) syvempää ymmärtämistä käytännönläheisesti.

Koulutuksessa saat tutkittuun tietoon perustuvaa käytännön läheistä tietoa siitä, miten näitä vuorovaikutustaitoja voi hyödyntää ja soveltaa koulussa, erityisesti haastavissa vuorovaikutustilanteissa ja työyhteisön hyvinvointia edistävän vuorovaikutuksen kehittämisessä ja sen johtamisessa.     

Kohderyhmä

Webinaari on suunnattu erityisesti sivistystoimen johtajille sekä esihenkilöille, erityisesti perusopetuksessa ja lukioissa. Webinaareihin ovat tervetulleita myös muut aiheista kiinnostuneet.  

Kouluttajat

Kouluttajana toimii Positive Educationin positiivisen koulujohtamisen asiantuntija Susanna Heikari. Susanna Heikari on Positiivisen psykologian, positiivisen pedagogiikan ja laaja-alaisen hyvinvointiopetuksen pääkouluttaja ja koulutusohjelmajohtaja Positive Education OY:ssa. Koulutuksen suunnittelussa mukana on lisäksi positiivisen pedagogiikan asiantuntija Viivi Pentikäinen. 

susanna-heikari-ja-viivi-pentikainen.jpg

Muut tiedot

Tilaisuus on maksuton. 

Lisätietoja

Ann-Christin Mitts, ann-christin.mitts@avi.fi, 0295 016 168

Outi Savolainen, outi.savolainen@avi.fi, p. 0295 017 380

Hyvinvointijohtamisen webinaarit

Ilmoittatumiset ja lisätiedot yllä olevista linkeistä (tulossa). 

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Paikkoja jäljellä


Tapahtumaan on jäljellä 0 paikkaa.

Ajankohta

Alkaa:  

10.4.2024 14:00

Päättyy:  

10.4.2024 16:00