Tapahtuman oletuskuva

Osallistavan oppilaskunnan ohjaus

9.4.2024 13:00

Seinäjoen kaupunginkirjasto (Apila), Jaaksi-sali

Oppilaskunnan tehtävänä on tukea kaikkien koulun oppilaiden mahdollisuutta osallistua yhteisiä asioita koskevaan keskusteluun, luoda oppilaille mahdollisuudet vaikuttamiseen ja vastuun kantamiseen sekä vahvistaa koulun yhteisöllisyyttä ja yhteisöllistä toimintakulttuuria. Kouluissa on usein kuitenkin kiire ja jopa liian paljon asiaa yhteen vuoteen tai yhteen arkipäivään. Välillä tärkeimmät asiat jäävät vähemmän tärkeiden jalkoihin ja suorituskulttuuri nostaa päätään. Mutta mikä on tulevaisuudessa hinta, jonka maksamme, jos emme huolehdi, että tärkeimmät asiat toteutuvat? 

Yhteiskuntamme kaipaa ihmisiä, jotka uskaltavat ja haluavat toimia ja vaikuttaa yhteiseen tulevaisuuteemme. Jokainen meistä tarvitsee tunteen aidosta kohtaamisesta, kuulluksi tulemisesta ja osallisuudesta. Oppilaskunnan hallituksella ja sen ohjaavalla opettajalla on valtavan paljon mahdollisuuksia vaikuttaa oppilaiden osallisuuteen ja toimijuuteen koulussa. Oppilaiden roolia vahvistamalla lisätään koulujen hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä merkittävästi. 

Tavoitteena on vahvistaa oppilaskuntien ohjaavien opettajien ja osallistavien ryhmien ohjaajien osaamista toimia oppilaiden osallisuuden edistäjänä. 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille koulutuksesta kiinnostuneille.  

Kouluttaja

Tiia Sorri, KM, luokan- ja liikunnanopettaja, ympäristökasvattaja, Nuorten Suomi ry:n oppilaiden osallisuuden asiantuntija ja kouluttaja. 

Muut tiedot

Koulutus koostuu kahdesta lähikoulutuspäivästä 9.4. ja 17.4. klo 13 -16, joiden välissä osallistujat saavat välitehtävän pohdittavakseen. 

Koulutus järjestetään lähitilaisuutena. Tilaisuutta ei tallenneta. Osallistuminen on maksutonta. 

Lisätietoja

Hannamari Salkola, hannamari.salkola@avi.fi

Ilmoittautumiseen liittyvät tiedustelut:

Sari Karonen, sari.karonen@avi.fi

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

9.4.2024 13:00

Päättyy:  

9.4.2024 16:00

Tapahtumapaikka

Seinäjoen kaupunginkirjasto (Apila), Jaaksi-sali

Alvar Aallon katu 14
60101 Seinäjoki

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet