Tapahtuman oletuskuva

Päättöarviointiuudistuksen vahvuudet ja heikkoudet sekä työyhteisön tukeminen uudistuksen toteuttamisessa

6.6.2024 09:00

Tapahtuman kuvaus

Koulutuksessa pohditaan, mitä tuoreista päättöarviointiuudistuksen tutkimustuloksista voidaan oppia, ja miten tutkimustuloksia kannattaa hyödyntää opettajien arviointityön tukemisessa.

Perusopetuksessa otettiin lukuvuonna 2021–2022 käyttöön uudet tarkennetut päättöarvioinnin kriteerit. Vuoden 2024 alussa valmistui Opetus- ja kulttuuriministeriön tilaama tutkimus päättöarviointiuudistuksesta. Tässä koulutuksessa kaksi tutkimusryhmän tutkijaa kertoo tuloksista ja siitä, millaista tukea opettajat ja työyhteisöt tarvitsevat arvioinnin toteuttamisessa.

Tilaisuudessa tutkimushankkeen vastaava tutkija Jonna Pulkkinen esittelee tutkimuksen kiinnostavimmat tulokset uudistuksen toimeenpanosta ja sen vaikutuksista opettajien arviointityöhön ja päättöarvosanoihin. Tutkimusryhmän matematiikan ja fysiikan asiantuntija Laura Ketonen kertoo, minkälaisia jännitteitä päättöarviointiuudistus on aiheuttanut opettajien arviointityöhön. Tavoitteena on auttaa rehtoreita ja arvioinnin vastuuhenkilöitä tukemaan opettajia arviointityössä. Tilaisuuden lopussa on aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Koulutus on osa Opetushallituksen rahoittamaa Vuoro-koulutusta, ja sen toteuttavat yhteistyössä Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitos ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Kohderyhmä

Webinaari on tarkoitettu peruskoulun rehtoreille ja arvioinnin kehittämisestä kiinnostuneille opettajille. 

Muut tiedot

Tilaisuus on maksuton. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Webinaaria ei tallenneta.

Lisätietoja

ICT-pedagogi Simo Marttinen

Ilmoittautumiseen liittyvät tiedustelut:

Pirjo Jämsen-Ahonen

(etunimi.sukunimi(at)avi.fi)

Ilmoittautuminen avataan myöhemmin.

Ajankohta

Alkaa:  

6.6.2024 09:00

Päättyy:  

6.6.2024 11:00