Tapahtuman oletuskuva

Sytty - Etelä-Suomen alueelliset nuorisotyöpäivät 2024

8.10.2024 09:00

Scandic Aulanko

Lupa Syttyä!

Sytty on koko Etelä-Suomen alueen nuorisotyön toimialakenttää kokoava ajankohtaisiin asioihin keskittyvä koulutustapahtuma, joka mahdollistaa keskustelun, verkostoitumisen ja virkistymisen eri työmuotojen tekijöiden kesken. Tavoitteenamme on tarjota kaikille alan ammattilaisille mielekästä ohjelmaa. 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää tapahtuman yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalveluiden, Hämeenlinnan 4H:n sekä Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella toimivien aluekoordinaattorien kanssa.

Ilmoittaudu mukaan sivun alareunan linkin kautta. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 28.9. klo 16. Tapahtuman päiväkohtainen maksimiosallistujamäärä on 150 henkilöä. 

Tapahtuman teemana on tänä vuonna "Ammattina kohtaaminen". 

Ohjelma

Tiistai 8.10.

09:00  Ilmoittautuminen alkaa, aamukahvi

10:00  Tervetuloa Sytty -alueellisille nuorisotyöpäiville!

10:45  VANUPO -katsaus ja muuta ajankohtaista. Edustaja - Opetus- ja kulttuuriministeriö.

11:25  Tulevaisuuden historiaa rakentamassa. Elina Marjamäki, asiantuntija - Mieli ry.

12:30  Lounas

13:30  Rinnakkaisseminaarit 

 • Miten tukea nuorta ahdistuksen keskellä? Elina Marjamäki, asiantuntija - Mieli ry.
  • Nykyään puhutaan entistä enemmän nuorten ahdistuksesta ja globaalista ahdistusepidemiasta. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan ahdistuneisuushäiriöt ovat maapallon yleisin mielenterveysongelma. Mutta mitä tämä oikeastaan kertoo nuorista nykyään? Ovatko he älykkäämpiä kuin aiemmat sukupolvet? Tutkimme tässä työpajassa ahdistusta ja ahdistuneisuutta monesta näkökulmasta ja huomaamme, että ahdistuneisuus on ihmiselle ominainen, monia ulottuvuuksia sisältävä piirre. Voimmeko löytää tästä ikävästä tunteesta mitään myönteistä? Voiko ahdistuksesta olla meille hyötyä?  Ahdistus voi lamauttaa, mutta meillä on myös monia keinoja tulla toimeen sen kanssa ja jopa lieventää sitä. Tutkimme työpajassa ahdistusta ilmiönä ja erilaisia keinoja auttaa nuoria tulemaan toimeen sen kanssa.
 • ”Vetelä, laiska, saamaton vai jotakin muuta” – tukemisen keinoja nepsy-vaikeuksiin. Birgit Vuori-Metsämäki, nepsyvalmentaja ja yrittäjä. 
  • Ohjaustyössä kohdataan nuoria eriasteisilla nepsy-vaikeuksilla. He tarvitsevat apua mm. keskittymiseen, aloittamiseen, aistien herkkyyteen ja yleensä jaksamiseen sekä arjen sujumiseen.  Seminaarissa lähdetään liikkeelle nepsy-vaikeuksista ilmiönä (miten näkyy ohjaustyössä) ja pääasiassa keskitytään tukemisen keinoihin käytännön esimerkein.
 • Yksilöllinen yksinäisyysohjelma apuna nuorten aikuisten yksinäisyyteen. Vetäjä vahvistuu myöhemmin - HelsinkiMissio. 
  • Nuoret aikuiset kokevat yksinäisyyttä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Työntekijänä saattaa olla keinoton nuoren yksinäisyyden edessä – mikä avuksi? HelsinkiMission yksinäisyysohjelman avulla yksinäisyydestä voidaan yhdessä jutella nuoren kanssa, sekä löytää keinoja vaikuttaa tilanteeseen nuoren yksilöllisiä tarpeita kuunnelleen ja elämäntilanne huomioiden. Luvassa learning cafe -työskentelyä.
 • HOTista hyvinvointia. Toimivia työkaluja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen. Anu Pekkonen, psykologi & Katja Kuorikoski, sosiaalityöntekijä - Ohjaamojen Onni.
  • Ohjaamojen Onni tarjoaa matalan kynnyksen psykososiaalista tukea 18–29 vuotiaille nuorille valtakunnallisesti, livenä ja verkossa, yksilöllisesti ja ryhmissä. Seminaarissa kuulet, miksi me onnilaiset olemme HOT-hurmiossa ja pääset itse kokeilemaan tätä paljon tutkittua menetelmää. HOTin lisäksi kerromme myös mahtavasta ryhmämallista jännittämisen tukemiseen onnillisilla lisäyksillä.
 • M-Crew - osallistava kiusaamisen vastainen toimintamalli Vantaalta. Kari Järvinen & Juha Huopainen, nuorisotyöntekijät - Vantaan kaupunki.
  • Miten voidaan tehdä kiusaamista ennalta ehkäisevää, siihen puuttuvaa ja sen näkyväksi tekevää työtä? Miten kiusaamista ennalta ehkäisevään toimintaan osallistetaan koulun nuoria kasvattamalla samaan aikaan heidän vastuunottokykyään? Millaiset nuoret hyötyisivät uudelleen roolituksesta toimiessaan vastuullisessa tehtävässä? Miten koko kouluyhteisön turvallisuuden tunnetta voidaan lisätä tekemällä kiusaaminen näkyväksi? Tule kuulemaan Vantaalla Martinlaakson peruskoulussa kehitetyn M-Crew mallin taustaa, sen erityisyyttä ja siihen liittyviä perusperiaatteita. Kuulet mallin käyttöönotosta sekä nuorisotyön ja koulun välisestä yhteistyöstä kiusaamisen ehkäisyssä.

15:30  Iltapäiväkahvit ja majoittuminen

16:15  Virkistystoiminta

 • Omatoiminen uiminen
 • Omatoiminen ulkoilu
 • Opastettu linnakierros Hämeen linnassa (Huom: paluu hotellille ~17:30)
 • Luento: Pieniä tositarinoita rakastumisesta, rakastamisesta ja rakkaudesta. Mira Eriksson-Erkkilä, rakkauspuhuja.

18:30  Illallinen + iltaohjelma

Keskiviikko 9.10.                                        

09:00  Huomenta toiseen päivään

09:15  Onko motii? Miksi koulu ei motivoi, mikä avuksi? Heli Isomäki, neuropsykologian erikoispsykologi, vaativan erityistason neuropsykologi ja psykologian tohtori.

10:15  Tärskyt

 • Etsivät nuorisotyöntekijät
 • Nuorten työpajojen valmentajat
 • Nuorisotyöntekijät
 • Esihenkilöt

11:45  Lounas

12:45  Napsun verran parempaa - Pyrkimyksenä löytää se pieni, mutta merkittävä parannus, jonka kautta auttaja jaksaisi itse paremmin. Risto Kaapinen, kenttärovasti. 

13:45  Päivien päätös

14:00  Lähtökahvit, kotiinlähtö

Muut tiedot

Tilaisuus on maksuton, aluehallintovirasto tarjoaa ruokailut. Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoituskuluistaan. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Järjestämme yhteiskyydityksen Hämeenlinnan juna-asemalta Aulangolle tiistaina ja takaisin keskiviikkona. Aikataulusta tiedotetaan myöhemmin ilmoittautuneille.

Jos suunnitelmissa on yöpyä tapahtumapaikalla (Scandic Aulanko), niin tarvittaessa voitte käyttää  hotellivarauksessa myös varauskoodia FIARB. Tällä saa alennusta päivän hinnasta. Suora linkki varauksen tekoon: https://www.scandichotels.fi/?bookingcode=FIARB.

Tällä koodilla majoittujat voivat valita mieleisensä huonetyypin sekä saada lisäalennusta maksaessaan varauksen heti varauksen yhteydessä. Yksittäisen majoitusvarauksen peruutusehto riippuu majoittujan valitsemasta varaustyypistä. Varauksen vahvistamiseksi majoittujan tulee antaa hotellille voimassa olevat luottokorttitiedot.

Huoneet ovat varattavissa hotellin varaustilanteen mukaan.

Lisätietoja

Anu Mäkinen, etunimi.sukunimi@avi.fi, p. 0295 016 316 

Mari Kanerva, etunimi.sukunimi@avi.fi, p. 0295 016 560

 

Lämpimästi tervetuloa! 

Ps. Seuraa meitä Facebookissa, josta saat jatkossa ajantasaisimman tiedon tästä ja tulevista Sytty -tapahtumista: https://www.facebook.com/syttyESAVI

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy
Määrä

Lähitapahtuman ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy 23.9.2024 16:00

Määrä:


Tapahtuman yksittäispuhujille ja ständiläisille tarkoitettu lippu

Ilmoittautuminen päättyy

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:   8.10.2024 09:00
Päättyy:   9.10.2024 15:00

Tapahtumapaikka

Scandic Aulanko

Aulangontie 93
13220 Hämeenlinna

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet