Elämme aikaa, jossa sotaa käydään laajasti eri puolilla maailmaa. Ukrainan sodan myötä sota on tullut myös Suomen näkökulmasta lähemmäksi kuin pitkään aikaan. Ovatko lapset ja nuoret halunneet keskustella kanssasi meneillään olevista sodista ja maailmanpoliittisista kriiseistä? Kysyvätkö he vaikeita kysymyksiä liittyen Gazan tai Ukrainan sotaan ja omaan turvallisuuteensa tämän päivän maailmassa?
Kriiseistä ja sodista keskusteleminen ja niihin liittyvien nuorten huolten kohtaaminen kasvattajana on herkkä asia. Webinaarin aikana tutustumme rauhan ja rauhankasvatuksen keskeisiin teorioihin, käsitteisiin ja toteutustapoihin. Webinaari tarjoaa ajatuksia ja harjoitteita oman oppimisen tueksi että suoraan omassa opetustyössä käytettäviksi. Käymme läpi erilaisia menetelmiä, joiden avulla kriisejä ja sotia voidaan käsitellä nuorten kanssa mahdollisimman turvallisesti ja tuoda rauhan aiheet osaksi koulun arkea.
Ennen koulutusta voit tutustua Rauhankasvatusinstituutin rauhankasvatuksen verkkokurssiin, nuorisotyöntekijöille suunnattuun Rauhankasvatus kriisiaikoina -verkkokurssiin ja tuottamiimme menetelmiin ja tukimateriaaleihin, mutta webinaari ei edellytä aiempaa perehtyneisyyttä aiheeseen.
Webinaari on suunnattu erityisesti kouluissa työskenteleville opettajille, ohjaajille ja oppilashuollon työntekijöille. Myös nuorisotyön työntekijät ovat tervetulleita linjoille.
Kouluttajina toimivat Rauhankasvatusinstituutin asiantuntijakouluttajat, joilla kaikilla on yli 20 vuoden kokemus rauhankasvatuksen kehittämisestä ja käytännön toteutuksesta kouluissa ja nuorisotyössä. Webinaarin varsinainen ohjelmaosuus on klo 13.00-15.00, ja tämän jälkeen on varattu puoli tuntia aikaa jatkokysymyksille ja keskustelulle.
Muut tiedot
Tilaisuus on maksuton. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.
Lisätietoja
opetustoimen ylitarkastaja Johanna Albert, etunimi.sukunimi@avi.fi