SOPIVA- soveltavan liikunnan kehittäminen kunnissa (Kymenlaakso)

29.4.2024 12:00

Scandic Kouvolan kokoustilat

Etelä-Suomen aluehallintovirasto sekä Liikuntatieteellinen Seura järjestävät kunnille maksuttoman seminaarin kuntien soveltavan liikunnan palveluiden kehittämiseksi. Aloitustilaisuus on suunnattu kunnan sivistys-, vapaa-aika- tai liikuntatoimessa suunnittelua tekeville työntekijöille, esimerkiksi hyvinvointikoordinaattorille, liikuntasihteerille, -suunnittelijalle tai -päällikölle, jonka vastuulla on johtaa soveltavan liikunnan kehittämissuunnitelman projekti kunnassa. Seminaariin kutsutaan edustus myös hyvinvointialueelta, hyvinvointialueen vammaisneuvostosta ja liikunnan aluejärjestöstä.

Tämä tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti näille kunnille: 

Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti

Liikuntatieteellisen Seuran SOPIVA-hanke auttaa kuntia soveltavan liikunnan strategisen suunnittelun työkirjan käyttöönotossa Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella vuosina 2024–2025 maksuttomasti. Työkirjan avulla kunnan liikuntatoimi voi suunnitella soveltavan liikunnan palveluiden järjestämistä yhteistyössä kunnan, hyvinvointialueen ja paikallisten järjestöjen kanssa. Lisätietoja hankkeesta www.lts.fi/sopiva

Tilaisuudessa käydään lävitse vuoden 2023 alueellista tietoa alueen kunnista sekä toimintarajoitteisista liikkujista suunnittelun tueksi sekä opastetaan kuntia työkirjan käyttöönotossa sekä suunnitteluprosessin läpiviemisessä kunnassa. Suunnittelun keskeisiä osa-alueita ovat palveluiden potentiaalisen kysynnän ja tarjolla olevien palveluiden nykytilanteen kartoitus, vastuunjako eri toimijoiden kesken sekä resurssointi. Työkirja on avoimesti saatavilla verkossa suomeksi  ja ruotsiksi. Työkirjaa on mahdollista hyödyntää myös kunnan liikkumissuunnitelman laatimiseksi.

Tilaisuudessa esitellään Helsingin yliopiston YLLI-hankkeen tuloksia ja hankkeessa tuotettuja työkaluja liikkumisen saavutettavuuden tarkastelemiseen. Keskustelemme yhdessä siitä, mitkä ovat yhdenvertaisen liikkumisen toteutumisen haasteita kunnissa ja miten niihin voidaan vastata. Pyrkimyksenä on lisätä ymmärrystä saavutettavuuden eri ulottuvuuksista ja tunnistaa keinoja, joilla voidaan edistää yhdenvertaista liikkumista kaikki väestöryhmät huomioiden. Tutustu tarkemmin YLLI 2.0.

Tilaisuus järjestetään maanantaina 29.4. Scandic Kouvolan kokoustiloissa (Kouvolankatu 11, 45100 Kouvola) 

Aloitamme omakustanteisella lounaalla klo 11 ravintola Rossossa hotellia vastapäätä, ohjelma alkaa klo 12.

 

Alustava ohjelma 

12.00 Tervetuloasanat ja paikalla olijoiden esittäytyminen

12.20 Etelä-Suomen AVI alueen kuntien soveltavan liikunnan nykytilanne, Timo Ala-Vähälä LTS, kommenttipuheenvuoro hyvinvointialueelta tai kuntaedustajalta

12.45 Demo: Työkirjan käyttäminen kunta-arjessa, Riikka Roitto LTS

13.30 Kahvitauko ja vapaa keskustelu

13.45 Liikkumisen saavutettavuustyökalut suunnittelun tukena, Liisa Vänttinen Helsingin yliopiston YLLI 2.0 -hanke

14.45 Liikunnan aluejärjestön puheenvuoro

15.00 Tilaisuus päättyy

 

Lisätietoja

Timo Ala-Vähälä, timo.ala-vahala@lts.fi

Anni Kettunen, anni.kettunen@avi.fi  

Ilpo Piri, ilpo.piri@avi.fi

Riikka Roitto, riikka.roitto@lts.fi

 

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy
Määrä

SOPIVA -kuntakiertue 2024

Ilmoittautuminen päättyy 23.4.2024 15:00

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:  

29.4.2024 12:00

Päättyy:  

29.4.2024 15:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Scandic Kouvolan kokoustilat

Kouvolankatu 11
45100 Kouvola

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet