Yhdenvertaisia kohtaamisia – moninaisuus ja antirasismi oppilaitoksissa

7.5.2024 13:00

Yhdenvertaisuuden edistäminen on koulun perustehtävä, mutta silti moni normeista poikkeava lapsi ja nuori kokee koulussa kiusaamista ja syrjintää. Tässä koulutuksessa pääset pohtimaan, miten yhteiskunnan normit vaikuttavat oppilaitoksissa, mikä on niiden yhteys mm. syrjivään kiusaamiseen ja millä konkreettisilla toimilla oppilaitoksissa voidaan huomioida oppilaiden moninaisuus. Saat koulutuksesta eväitä rakentaa yhdenvertaista ja antirasistista oppilaitosyhteisöä, jossa kaikki tulevat kohdatuiksi ja kohdelluiksi samanarvoisina.

Sisältö:

  • Normit, valta ja etuoikeudet ja miten ne liittyvät rasismiin
  • Rasismi ja antirasismi oppilaitoksissa
  • Vinkkejä, miten luoda inklusiivisempaa ja antirasistisempaa oppilaitosyhteisöä

Koulutus sisältää tutkimustietoa, herätteleviä puheenvuoroja, omakohtaista pohdintaa ja pienryhmätehtäviä, joita voit soveltaa myöhemmin omassa työssäsi.

Kouluttajana toimii Plan International Suomen globaalikasvatuksen suunnittelija Mari Tapio.

 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu perusopetuksen ja toisen asteen opetushenkilöstölle ja johdolle.

Muut tiedot

Tilaisuus on maksuton. Koulutuksen sisältöihin liittyen osallistujille lähetetään kyselyt ennen tilaisuutta sekä tilaisuuden jälkeen.

Jokaiselle ilmoittautuneelle lähetetään tilaisuuteen oma linkki. Jos se ei ole sähköpostissasi hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua, tarkistathan roskapostikansiosi. Webinaari toteutetaan Teams-ympäristössä. Tulethan linjoille muutaman minuutin etuajassa. Jos et näe tai kuule, niin kokeile poistua tilaisuudesta ja liittyä siihen uudestaan.

Lisätietoja

opetustoimen ylitarkastaja Johanna Albert, etunimi.sukunimi@avi.fi, p. 029 501 6889

 

Paikkoja jäljellä


Tapahtumaan on jäljellä 17 paikkaa.

Ajankohta

Alkaa:  

7.5.2024 13:00

Päättyy:  

7.5.2024 16:00