KV-toiminta yhdistää!

18.4.2024 14:15

Oletteko harkinneet koulussasi kansainvälisen toiminnan kehittämistä? Erasmus+ ja Nordplus -rahoituksilla pääsee keltanokkakin helposti alkuun, ja kokeneemmat konkarit voivat tehdä hyvinkin haastavia hankkeita. Tule kuulolle ja kyselemään Erasmus+ ja Nordplus -rahoitusinstrumenteista, joilla voidaan tukea eurooppalaisten koulujen ja päiväkotien yhteistyötä ja niiden välistä oppilas- ja henkilöstövaihtoa! Lisäksi webinaarissa on lyhyt johdatus eTwinning-alustan käyttöön, jonka kautta voi löytää kansainvälisiä hankekumppaneita.

 

Olemme valinneet tiedotuksemme painopisteeksi vuonna 2024 osallisuuden ja moninaisuuden. Osallisuus ja moninaisuus ovat myös Erasmus+ ja Nordplus -ohjelmien painopisteitä. Osallisuuden ja moninaisuuden ytimessä ovat yhdenvertaisen osallistumisen mahdollisuudet sekä oikeudenmukaisuus. Esteitä, jotka voivat haitata osallistumista kansainväliseen toimintaan, voivat olla esimerkiksi vammaisuus, terveysongelmat, koulutusjärjestelmiin liittyvät esteet, kulttuurierot, sosiaaliset tai taloudelliset esteet, syrjintään liittyvät tekijät tai maantieteelliset esteet. Kerromme tilaisuudessa lyhyesti muutamista mahdollisuuksista, miten näitä esteitä voidaan ylittää kansainvälisessä toiminnassa.

 

Tilaisuuden järjestää Itä-Suomen aluehallintovirasto yhteistyössä Opetushallituksen kanssa. Webinaarissa puhuvat ohjelma-asiantuntija Juuli Juntura Erasmus+ -ohjelmasta, vastaava asiantuntija Nina Eskola Nordplus-ohjelmasta sekä ohjelma-asiantuntija Riikka Aminoff eTwinningistä. Lisäksi äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, kansainvälisen toiminnan koordinaattori Jarkko Virtanen kertoo ”Meidän koulu - omaksi koettu, erityisyydestään ylpeä yhteisö”, Erasmus+ -hankkeesta Hatsalan klassillisessa koulussa Kuopiossa.

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätietoja: opetustoimen ylitarkastaja, alueellinen tiedottaja Johanna Albert, etunimi.sukunimi@avi.fi

 

 

Ajankohta

Alkaa:  

18.4.2024 14:15

Päättyy:  

18.4.2024 16:00