Tapahtuman oletuskuva

Kestävää hyvinvointia opetuksen yksiköiden toimintakulttuuriin, Kaisa Vuorinen & Ben Furman, Ilmajoki

20.5.2024 12:00

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Tervetuloa mukaan rakentamaan kestävää hyvinvointia – niin opettajille kuin oppilaille.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto järjestää yhteensä viisi (5) lähikoulutusta, joissa oman alansa pioneerit Kaisa Vuorinen ja Ben Furman kouluttavat, miten luoda kestävää hyvinvointia opetusyksiköiden toimintakulttuuriin.

Ben Furmanin ja Kaisa Vuorisen innostava koulutus tarjoaa tutkittua tietoa ja käytännönläheisiä työkaluja niin luokkahuoneisiin, opettajien hyvinvointiin kuin yhteistyöhön vanhempien kanssa. Taustalla on ratkaisukeskeinen psykologia, positiivinen pedagogiikka ja vahvuusperusteisuus, joiden avulla osallistujat luotsataan oppimaan ja kokeilemaan uusia tapoja vahvistaa osallisuutta, turvallisuutta ja hyvinvointia kouluyhteisössä.

Koulutuksen teemoja ovat mm. opettajan ja työyhteisön hyvinvointi, luokan myönteisen ilmapiirin vahvistaminen, oppilaan vahvuuksille rakentaminen, rakentavat keskustelut oppilaiden ja vanhempien kanssa ja myönteisen kierteen vahvistaminen koko kouluyhteisössä. Panostamalla hyvinvointiin voimme auttaa niin opettajia kuin oppilaita onnistumaan - ja innostumaan. Hyvinvoiva lapsi ja nuori oppii paremmin ja hyvinvoiva opettaja nauttii työstään. Rakennetaan yhdessä koulusta sellainen paikka, johon jokaisen on hyvä tulla!

Kohderyhmä

Opettajat, rehtorit, apulaisrehtorit, siv. johtajat, varhaiskasvatuksen opettajat, päiväkodin johtajat ja varajohtajat.

Koulutus on suunnattu kaikille koulutuksesta kiinnostuneille. 

Ohjelma

- Taitava luokka projekti – miten voit parantaa luokan ilmapiiriä ja edistää omaa jaksamistasi ratkaisukeskeiselle psykologialle perustuvan koko luokan kanssa yhdessä toteutettavan projektin avulla

- Lapsen ja nuoren vahvuuksien tunnistaminen sekä vahvuustaidot eli tunne-ja sosiaaliset taidot ryhmässä

- Rakentavat keskustelut oppilaiden kanssa – miten voit hyödyntää ratkaisukeskeisiä kommunikaatiotyökaluja keskusteluissa oppilaiden ja heidän vanhempiensa kanssa

- Kasvattajan vahvuudet ja työyhteisön hyvinvointi: rakennetaan myönteinen kierre!

Pidämme koulutuksen aikana taukoja sopivissa kohdissa Kaisan ja Benin luentoja.  

Kouluttajat:

kaisa_vuorinen-ben_furman.jpg

Kaisa Vuorinen on filosofian tohtori sekä Positive Learning Ltd -yrityksen perustaja ja CEO. Kaisa on alun perin luokanopettaja ja erityisopettaja. Hän on yhdessä dosentti Lotta Uusitalon kanssa tutkinut ja kehittänyt positiivista kasvatusta ja erityisesti vahvuusperustaista pedagogiikkaa. Kaisa on laajasti Suomessa sekä ulkomailla kiertänyt luennoimassa myönteisyyden teemoista. Kaisa Vuorinen on Lotta Uusitalon kanssa kirjoittanut useita yleistajuisia Huomaa Hyvä! - teoksia positiivisesta kasvatuksesta ja luonteenvahvuuksien opettamisesta. Kaisan kehittelemä idea osaamisen laaja-alaisemmasta tunnistamisesta lapsissa ja nuorissa ”Positiivinen CV”, voitti Sitran Ratkaisu100 -kilpailun pääpalkinnon jaetusti.  Ben Furman on tunnettu ja kansainvälisesti arvostettu suomalainen psykiatrian erikoislääkäri, ratkaisukeskeisen terapian ja psykologian uranuurtaja ja opettaja sekä tietokirjailija. Hän on luennoinut ja opettanut kymmenissä eri maissa eri puolilla maailmaa, ja hänen hyvinvointia ja mielenterveyttä käsitteleviä kirjoja on käännetty 25 eri kielelle.  Ben on ollut maamme näkyvin ratkaisukeskeisen psykoterapian puolestapuhuja. Ben on yhdessä kollegansa Tapani Aholan kanssa kehittänyt joukon ratkaisukeskeisiä työmenetelmiä, joista yksi on Muksuoppi (Kids’Skills), jonka avulla voidaan auttaa lapsia voittamaan emotionaalisia ja käyttäytymiseen liittyviä ongelmia.  Ben on myös televisiosta tuttu, hänellä oli 90-luvun loppupuolella Ben Furman-niminen psykologinen keskusteluohjelma, jota näytettiin YLE TV1-kanavalla kahdeksan vuotta noin 200 jaksoa. 

Muut tiedot

Tilaisuus on maksuton. Koulutukseen osallistuminen on mahdollista vain paikan päällä. Tilaisuutta ei tallenneta.

Pidämme oikeudet muuttaa koulutuksen sisältöä ja ohjelmaa. 

Kaisan ja Benin koulutuskiertueen 2024 aikataulu:

20.5. klo 12–16 Etelä-Pohjanmaan opisto, Ilmajoki (Etelä-Pohjanmaa)

10.9. klo 12–16 Nokia, Pirkanmaa (koulutuspaikka tarkentuu myöhemmin)

11.9. klo 12–16 Kokkola, Keski-Pohjanmaa (Kauppatori 5, Kokkolasali)

12.9.  klo 12–16 Äänekoski, Keski-Suomi (Äänekosken kaupunki, kaupungintalon valtuustosali)

13.9. klo 14-17 Bio Dux, Kristiinankaupunki (Pohjanmaa)

Lisätietoja

Opetustoimen ylitarkastaja Hannamari Salkola
Ilmoittautumisen yhteydenotot suunnittelija Pirjo Jämsen-Ahonen
etunimi.sukunimi@avi.fi

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   20.5.2024 12:00
Päättyy:   20.5.2024 16:00

Tapahtumapaikka

Etelä-Pohjanmaan Opisto

Opistontie 111
60800 ILMAJOKI

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet