Lapin aluehallintovirasto tarjoaa maksuttoman kolmen tunnin webinaarin aiheesta Tekoälyn hyödyntämisen pedagogiset periaatteet opetuksessa. Tässä kolmen tunnin webinaarissa perehdytään tekoälyn rooliin opetuksessa, avaten esimerkiksi tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia oppimisen tukemiseen ja opettajan työn helpottamiseen.
Koulutus antaa opettajille perustiedot tekoälystä ja sen sovelluksista koulumaailmassa, keskittyen erityisesti sen hyödyntämiseen oppimisen merkityksellisyyden lisäämiseen ja oppilaan/opettajan hyvinvoinnin edistämiseen. Koulutuksessa tutustutaan tekoälyn käyttöön muun muassa arvioinnissa, tuntien suunnittelussa ja raportoinnissa, sekä pohditaan, miten tekoälyä voi hyödyntää vastuullisesti, eettisesti ja kestävästi.
Koulutus tarjoaa ajankohtaista tietoa tekoälyn vaikutuksista tulevaisuuden opetukseen, valmistaen opettajat kohtaamaan koulumaailman uudet haasteet.
Kohderyhmä
Webinaari on suunnattu ensisijaisesti perusopetuksen ja lukion opettajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille opetustoimen henkilöille.
Sisältö
- Johdanto tekoälyn hyödyntämiseen kouluissa
- Hyödyllisimmät tekoälysovellukset opettajalle
- Pedagogiset periaatteet ja tekoäly
- Haasteet ja mahdollisuudet
- Eri tekoälyjen kyvykkyyden vertailua
- Yhteenveto ja keskustelu
Kouluttaja
FT Hannu Moilanen, kouluttaja, tutkija-opettaja ja tietokirjailija, on erikoistunut tekoälyn soveltamiseen koulussa jo vuodesta 2016. Hän on työskennellyt Jyväskylän Yliopiston tekoäly -hankkeissa, tutkinut tekoälyn mahdollisuuksia koulussa väitöskirjassaan sekä soveltanut tekoälyteknologiaa opetuksessa. Hän toimii myös fysiikan ja kemian opettajana Jyväskylän normaalikoululla, joten kaikki koulutuksen sisältö linkittyy konkreettisesti koulutyöhön. Hannu on inspiroiva kouluttaja, joka on vieraillut yli 200 oppilaitoksessa Suomessa. Hän painottaa, että tekoälyn käyttö koulutuksessa vaatii kriittistä pohdintaa hyvinvoinnin ja oppimisen edistämisen näkökulmasta. ”Helppous, mukavuus ja nopeus ei tarkoita välttämättä samaa kuin hyvinvointi ja oppiminen”.
Muut tiedot
Tilaisuus on maksuton.
Lisätietoja
Outi Savolainen, outi.savolainen@avi.fi, p. 0295 017 380