Tapahtuman oletuskuva

Lapsen oikeudellinen asema ja oikeuksien toteuttamisen edistäminen varhaiskasvatuksessa

29.4.2024 12:00

Webinaari

Varhaiskasvatuksessa jokaisen työntekijällä on lakiin perustuva velvollisuus huolehtia aktiivisesti lapsen oikeuksien toteutumisesta sekä siitä, ettei niitä loukata. Varhaiskasvatuksen henkilöstöllä tulee siksi olla ajantasaista tietoa lapsen oikeudellisesta asemasta ja lapsen oikeuksien toteuttamisesta varhaiskasvatuksen arjessa sekä varhaiskasvatuksen päätöksenteossa. 

Koulutuksessa paneudumme lapsen oikeuksien lainsäädännölliseen perustaan, lapsen oikeuksien toteuttamiseen ja oikeuksien rajoittamiseen. Koulutuksessa käydään läpi tapoja, joilla lapsen oikeuksien toteutumista voidaan varhaiskasvatuksen arjessa edistää. Varhaiskasvatuksen arjessa nousee usein esiin lapsen fyysiseen rajoittamiseen liittyvät tilanteet ja miten niissä voidaan toimia.

Koulutuksessa esitellään tuore Opetushallituksen tukimateriaali lapsen fyysisestä rajoittamisesta. Koulutustilaisuuden päätteeksi osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä aiheesta kouluttajille. 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa työskenteleville ammattilaisille ja varhaiskasvatuksen järjestämisestä vastaaville tahoille. 

Ohjelma

12.00-13.15 Lapsen oikeudellinen asema ja lapsen oikeuksien toteuttaminen varhaiskasvatuksessa, Suvianna Hakalehto

13.30-13.45 Tauko 

13.45-15.00 Miten lapsen oikeuksia voidaan edistää varhaiskasvatuksessa? Opetushallituksen työn tueksi materiaalit työskentelyn apuna. Lapsen fyysinen rajoittaminen varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa-tukimateriaali, Kati Costiander

15.00-15.30 Kysymykset 

Kouluttajat

Suvianna Hakalehto, oikeustieteen tohtori ja varatuomari. Hän työskentelee oikeustieteen professorina Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen laitoksella erityisaloinaan mm. lapsioikeus ja koulutusoikeus. 

Kati Costiander, opetusneuvos. Hän työskentelee Opetushallituksessa perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen yksikössä varhaiskasvatusasioiden parissa. 

Muut tiedot

Tilaisuus on maksuton. Koulutustilaisuutta ei tallenneta. Ilmoittautumislomakkeella voit esittää kysymyksiä kouluttajille.

Linkki webinaariin toimitetaan 2 päivää ennen tilaisuutta ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. 

Lisätietoja

Koulutukseen liittyvät kysymykset:
ylitarkastaja Mirja Kivikangas, Heli Söderqvist ja Laura Pisto

Ilmoittautumiseen liittyvät tiedustelut:
suunnittelija Sari Karonen
etunimi.sukunimi@avi.fi

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy
Määrä

Etätapahtuman ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy 29.4.2024 16:00

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:  

29.4.2024 12:00

Päättyy:  

29.4.2024 15:30

Tapahtumapaikka

Webinaari