Ahoi, kansainvälisyyttä kiikarissa!

17.9.2024 12:00

Hotelli Scandic, kokoustila Norppa

Onko koulullasi suunnitteilla kansainvälistä toimintaa? Mietittekö mitä, missä, milloin, kenen kanssa? Meillä on kartta kansainväliseen suunnistamiseen – Erasmus+ ja Nordplus -rahoitukset voivat mahdollistaa paitsi taloudellisia resursseja, antaa myös laadullisia vinkkejä ja ohjenuoria.

Tule tutustumaan ja keskustelemaan Erasmus+ ja Nordplus -rahoitusinstrumenteista, joilla voidaan tukea eurooppalaisten koulujen ja päiväkotien yhteistyötä ja niiden välistä oppilas- ja henkilöstövaihtoa! Tapaamme seminaarin merkeissä Mikkelissä. Seminaarissa on myös lyhyt johdatus eTwinning-alustan käyttöön, jonka kautta voi löytää kansainvälisiä hankekumppaneita. Lisäksi tilaisuuteen tulee esimerkki hankkeen arjesta.

Olemme valinneet tiedotuksemme painopisteeksi vuonna 2024 osallisuuden ja moninaisuuden. Osallisuus ja moninaisuus ovat myös Erasmus+ ja Nordplus -ohjelmien painopisteitä. Osallisuuden ja moninaisuuden ytimessä ovat yhdenvertaisen osallistumisen mahdollisuudet sekä oikeudenmukaisuus. Esteitä, jotka voivat haitata osallistumista kansainväliseen toimintaan, voivat olla esimerkiksi vammaisuus, terveysongelmat, koulutusjärjestelmiin liittyvät esteet, kulttuurierot, sosiaaliset tai taloudelliset esteet, syrjintään liittyvät tekijät tai maantieteelliset esteet. Kerromme tilaisuudessa lyhyesti muutamista mahdollisuuksista, miten yksilöllinen oppija saadaan kansainvälisen toiminnan yhteiseen veneeseen matkustajaksi mukaan.

Tilaisuuden järjestää Itä-Suomen aluehallintovirasto yhteistyössä Opetushallituksen kanssa. Seminaarissa puhuvat vastaava asiantuntija Sabrina Somersaari Erasmus+ -ohjelmasta, vastaava asiantuntija Nina Eskola Nordplus-ohjelmasta sekä ohjelma-asiantuntija Olga Lappi eTwinningistä. Tähän tilaisuuteen ei ole mahdollista osallistua etäyhteydellä.

Tilaisuuden ohjelma päättyy klo 15 mennessä, ja paikalle voi jäädä kyselemään ja keskustelemaan klo 15.30 asti.

Lämpimästi tervetuloa!

Kohderyhmä

Koulujen rehtorit, opettajat ja kansainvälisyysvastaavat.

Muut tiedot

Tilaisuus on maksuton. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Lisätietoja

opetustoimen ylitarkastaja, alueellinen tiedottaja Johanna Albert, etunimi.sukunimi@avi.fi

 

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy
Määrä

Ahoi, kansainvälisyyttä kiikarissa!

Ilmoittautuminen päättyy 9.9.2024 23:59

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:   17.9.2024 12:00
Päättyy:   17.9.2024 15:30

Tapahtumapaikka

Hotelli Scandic, kokoustila Norppa

Mikonkatu 9
50100 Mikkeli

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet