Tapahtuman oletuskuva

Aivot taidekasvatuksessa

2.10.2024 10:00

Aivot, taide ja kasvatus – mikä hykerryttävä yhdistelmä! Monitahoinen, jännittävä ja hyvin keskeinen. Suomessa noin 128 000 lasta ja nuorta osallistuu vapaa-ajallaan säännöllisesti tavoitteelliseen taiteen perusopetukseen, jota antavat alan koulutetut ammattilaiset. Taiteenaloja on yhdeksän: arkkitehtuuri, kuvataide, käsityö, mediataide, musiikki, sanataide, sirkustaide, tanssi ja teatteritaide. Tilanne on kansainvälisesti ainutlaatuinen ja hieno.

Aivotutkija, professori Minna Huotilainen puhuu webinaarissamme aivoista ja taidekasvatuksesta. Tämän webinaarin esimerkit tulevat musiikkikasvatuksesta. Webinaarin teemoja ovat muun muassa digitaalisuus ja keskittyminen, ja toisaalta soittaminen ”analogisena” tapahtumana. Soittamisen hyödyt aivojen hyvinvointiin ovat kiistattomat, ja samalla musiikin hyöty psyykkiselle, kognitiiviselle ja sosiaaliselle hyvinvoinnille on suuri. Miten musiikkipedagogiikassa voidaan edistää ja tukea asiaa, ja mitä aivotutkija ja professori tarjoaa evästyksenä aiheeseen?

Webinaari on suunnattu kaikille musiikkioppilaitoksissa työskenteleville ja aiheesta kiinnostuneille, ja webinaarin anti on sovellettavissa myös muuhun taiteen perusopetukseen.

Webinaarin järjestää Itä-Suomen aluehallintovirasto yhteistyössä Keski-Karjalan musiikkiopiston rehtorin Susanna Ertolahti-Mertasen kanssa. Webinaari on valtakunnallinen.

Webinaarin luento-osuus kestää tunnin klo 10.00–11.00. Tämän jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tilaisuus on maksuton. Webinaari tallennetaan, ja sen luento-osuus on katsottavissa ilmoittautuneille kahden viikon ajan tilaisuuden jälkeen.

Voit ilmoittaa kerralla useamman osallistujan. Huomaathan, että sinun täytyy siinä tapauksessa välittää itse kaikki tilaisuuteen liittyvät sähköpostit ilmoittamillesi osallistujille.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätietoja

opetustoimen ylitarkastaja Johanna Albert, johanna.albert (at) avi.fi

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Määrä

Etätapahtuman ilmoittautuminen

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:   2.10.2024 10:00
Päättyy:   2.10.2024 11:30