Tapahtuman oletuskuva

Radanvarsifoorumin toinen verkostotapaaminen, Vantaa

27.8.2024 08:30

Laurea-ammattikorkeakoulu, auditorio B101

Lasten ja nuorten hyvinvointi on tärkeä osa yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta. Etelä-Suomen aluehallintovirasto tukee alueensa kuntia kokonaisturvallisuuden vahvistamisessa ja osana tätä tehtäväänsä on perustanut monialaisen Radanvarsifoorumin. 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kutsuu koolle Radanvarsi-foorumiin lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen työskentelevien verkoston. Verkostot toimivat ensivaiheessa paikallisesti Järvenpään, Vantaan ja Keravan radanvarsikunnissa, missä lasten ja nuorten pahoinvointi näkyy erityisen voimakkaasti. Toimintaa voidaan laajentaa myöhemmin muihin kuntiin. 

Radanvarsifoorumi hakee paikallisesti vaikuttavia toimia laajassa yhteistyössä. Radanvarsifoorumin osallistujilta pyydetään lupauksia toimista, joilla heidän edustamansa taho voi auttaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisessä. Tavoitteena on sopia konkreettisista toimista. Ne voivat olla pieniä tai suuria, mutta yhdessä ne muodostavat valtavan kokonaisuuden. 

Mukana foorumissa on laaja joukko viranomaistahoja ja kolmannen sektorin toimijoita. Kaikkien meidän yhteisenä tavoitteena on saada lapsemme ja nuoremme voimaan paremmin! 

Radanvarsifoorumilla haluamme tukea kuntien asiantuntijoita ja nuorten kanssa työskenteleviä ilmiön ratkaisemiseksi. Foorumin ohella kannustamme toimintaan kaikkia muitakin lasten ja nuorten parissa toimivia yhteisöjä: vanhempia, harrastustoiminnan järjestäjiä, järjestöjä, asukasyhdistyksiä, eri uskontokuntia sekä muita yhteisöjen tahoja. Mitä sinä voit tehdä? Ota yhteyttä foorumin tahoihin, jotka varmasti tarvitsevat apuasi ja yhteistyötäsi! Tai haasta oma yhteisösi ratkaisemaan haastettamme! Kertokaa meille, miten haluatte olla mukana. Etelä-Suomen aluehallintovirasto auttaa luomaan yhteyksiä. Lasten ja nuorten hyvinvointi on meidän kaikkien yhteinen asia! 

Lisätiedot: 

Kristiina Kapulainen, pelastusylitarkastaja, Etelä-Suomen aluehallintovirasto 

Petja Pyykkönen, ylitarkastaja, Etelä-Suomen aluehallintovirasto 

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@avi.fi 

 

Radanvarsifoorumin toinen verkostotapaaminen 27.8.24  Vantaa

Verkostotapaaminen on tarkoitettu Järvenpään, Vantaan ja Keravan edustajille sekä yhteistyöhön lupautuneille tahoille.

 

Yhdessä olemme enemmän - Tillsammans är vi mer

8.30 Ilmoittautuminen ja tutustuminen lapsia ja nuoria tukevaan toimintaan standeilla (2.krs aulatila): Mieli ry, Aseman lapset ry, Romano missio, Nuorten palveu ry, Movement ry, Non Fighting Generation NFG, MCREW-toiminta (Martinlaakson koulun nuoret)

9.00 Tervetuloa

9.15 Radanvartta eteenpäin

  • Järvenpään Radanvarsifoorumista nousseita ilmiöitä
  • Vantaan malli: Hyvän arjen rakentajat Sanna Asikainen,  Aseman lapset/Sohlbergin säätiö

10.00 Aamukahvi ravintolavaunussa (aluehallintovirasto tarjoaa)

10.45 Nuorikin on osa perhettä. Nuorten ajatuksia läheistyhteistyöstä, Triangeli -nuorilähtöisesti oppilaitosten perheyhteistyötä kehittämässä -hanke, Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia

11.30 Turvallinen ja hyvinvoiva kouluyhteisö - vanhemmat ja ammattilaiset lasten ja toistensa tukena kasvatustehtävässä, Suomen Vanhempainliitto

12.15 Vanhempien osallistaminen päiväkotien ja oppilaitosten arkeen

12.30 Lounas + kahvi 

13.45  Pysäkkikeskustelu: Kenen tehtävä on huolehtia lapsesta ja nuoresta? Mistä perhe saa oikeanlaista apua? Saija Ohtonen-Jones Vanhempainliitto, Riitta Kekäle Martinlaakson koulun rehtori, Saana Pukkio Vakehyvä ja Pekka Mäkelä, nuorisotoimi 

14.30 Vanhempien ääni - perheiden kokemuksia omasta arjestaan

15.15 Päivä päättyy

*Muutokset ohjelmaan mahdollisia

Muut tiedot

Koulutus on maksuton. Laurean Tikkurilan kampuksen yhteystiedot: https://www.laurea.fi/tietoa-meista/kampukset/tikkurilan-kampuksen-yhteystiedot/

Lisätietoja ohjelmasta:

Kristiina Kapulainen, ylitarkastaja, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Petja Pyykkönen, ylitarkastaja, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ilmoittautumiseen liittyvät tiedustelut:

Ann-Christin Mitts

Yhteystiedot muotoa etunimi.sukunimi@avi.fi

 

Valitse haluamasi ilmoittautumisvaihtoehto
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen päättyy
Määrä

Lähitapahtuman ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen päättyy 20.8.2024 16:00

Määrä:


Ajankohta

Alkaa:   27.8.2024 08:30
Päättyy:   27.8.2024 15:15

Tapahtumapaikka

Laurea-ammattikorkeakoulu, auditorio B101

Ratatie 22
01300 Vantaa

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot